Een op zeven Britse meisjes tussen 10 en 15 jaar niet gelukkig met leven

Een op de zeven Britse meisjes tussen de 10 en 15 jaar is niet gelukkig met haar leven. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van cijfers die verzameld zijn tussen 2009 en 2014.

De cijfers van The Children's Society werden vrij gegeven in diverse Britse media. Volgens het onderzoek zijn er ook zo'n 700.000 meisjes niet gelukkig met hoe zij eruit zien. Dat is meer dan een derde van het totaal aantal meisjes binnen deze leeftijdscategorie.

Bij Britse jongens liggen de aantallen iets lager. In de leeftijd tussen de 10 en 15 jaar is een op negen niet gelukkig met zijn leven. Zo'n 20 procent is ontevreden met zijn uiterlijk.

Volgens onderzoekers komt dit verschil onder andere doordat meisjes gevoeliger zouden zijn voor emotioneel pesten dan jongens.

De resultaten zijn gepubliceerd in The Good Childhood Report 2016, de vijfde editie van een groot nationaal onderzoek waarvoor afgelopen decennium meer dan 60.000 kinderen zijn ondervraagd.

Verontrustend

De directeur van The Children's Society vindt het zeer verontrustend dat zo veel kinderen negatief leiden onder dergelijke problemen. "Meisjes hebben het vooral zwaar en het is duidelijk dat gerichte actie nodig is om dit probleem aan te pakken."

Instanties zoals scholen zouden beter moeten samenwerken met professionals in de gezondheidszorg. Ook zouden er meer financiële middelen beschikbaar moeten komen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie