Goedkoper diabetesmedicijn voor nieuwe patiënten bij VGZ

Nieuwe diabetespatiënten die verzekerd zijn bij VGZ krijgen vanaf volgende maand een goedkoper medicijn voorgeschreven in plaats van het vaak gebruikte middel Lantus. 

Ook wordt onderzocht of bestaande diabetespatiënten in de toekomst overgezet kunnen worden op de goedkopere insulinevariant Abasaglar, maakte VGZ dinsdag bekend.

In samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en de Diabetesvereniging Nederland wordt ingezet op het nieuwe middel. 

Volgens een woordvoerder kan de maatregel "vele miljoenen" aan besparingen opleveren. Verzekerden profiteren doordat de verzekeraar geen eigen risico rekent voor het medicijn

"In eerste instantie geldt het voorkeursbeleid van VGZ alleen voor nieuwe gebruikers van insuline. In overleg met de patiënt die op Lantus is ingesteld, kan een arts ook deze persoon omzetten naar Abasaglar", aldus de verzekeraar.

Overleg 

Inge de Weerdt, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), zegt blij te zijn met de wijze waarop de verschillende partijen overleg voerden.

"We zijn met elkaar de dialoog aangegaan om ervoor te zorgen dat de Nederlandse diabeteszorg en –preventie op hoog niveau blijft. Door het gezamenlijk optrekken in dit traject dienen we de patiënt het beste”, aldus de directeur van de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt.

Volgens VGZ gaat in Nederland nu voor 55 miljoen euro om in het medicijn Lantus.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie