'Britten liegen over calorie-inname'

Britten lijken te liegen over het aantal calorieën dat ze dagelijks binnenkrijgen. In officiële onderzoeken geven ze aan 2.000 calorieën per dag te eten, terwijl het eigenlijke aantal op 3.000 ligt. 

Dat blijkt uit onderzoek van het Behavioural Insights Team (BIT), schrijft de BBC. Het zou de stijging van het aantal zwaarlijvige personen in Groot-Brittannië kunnen verklaren. Verschillende officiële onderzoeken geven al jarenlang aan dat mensen minder eten, maar tegelijkertijd neemt het aantal zwaarlijvigen toe. 

Overheidsstatistici zeggen dat de manier waarop gegevens over calorie-inname worden verzameld, wordt aangepast.

Niet eerlijk

Uit het onderzoek van het BIT blijkt onder meer dat Britten meer voedsel kopen dan ze aangeven. Ze kunnen volgens onderzoekers verschillende redenen hebben om niet eerlijk te zijn over hun eetgewoonten. Zo kan het zijn dat ze willen afvallen en daarom zeggen dat ze minder eten dan ze daadwerkelijk doen.

Gezondheidsdeskundige Alan Maryon-Davis noemt het onderzoek van het BIT 'interessant'. "Tot nu toe werd gedacht dat mensen steeds minder calorieën innamen, waardoor maatregelen als een suikeraccijns, vetaccijns of het aangeven van het aantal calorieën op het label van alcoholische dranken onnodig waren. Dit onderzoek haalt dat allemaal onderuit."

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie