'Oplosbare aspirine voor behandeling hersentumor ontwikkeld'

Onderzoekers van het Hersentumor Centrum in de Britse stad Portsmouth hebben een medicijn ontwikkeld dat mogelijk beter werkt dan de huidige middelen voor de behandeling van een hersentumor. 

Het gaat om een oplosbare vorm van een aspirine, meldt The Daily Express dinsdag.

Er is volgens de onderzoekers sprake van een doorbraak, omdat het medicijn naar verluidt de eerste "puur vloeibare" aspirine is. Eerdere oplosbare medicijnen bevatten enkele korrels die verschillende bijwerkingen konden veroorzaken.

Het medicijn is in tegenstelling tot andere middelen volgens de onderzoekers beter in staat de bloed-hersenbarrière te doorkruisen. Meestal zit de barrière in de weg voor de traditionele medicijnen, waardoor het effect niet maximaal is.

Glioblastoom

De aspirine kan naar verluidt het best ingezet worden bij de behandeling van een glioblastoom, een van de meest agressieve hersentumors waar duizenden mensen per jaar aan komen te overlijden.

Het is nog niet duidelijk wanneer het oplosbare medicijn grootschalig ingezet kan worden. De onderzoekers van het Hersentumor Centrum benadrukken dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden. Daarnaast moet duidelijk worden of iedere patiënt in aanmerking kan komen voor dit geneesmiddel.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie