Universitaire apothekersopleiding legt nog meer focus op patiëntenzorg

Studenten die een universitaire apothekersopleiding volgen, krijgen onderwijs dat nog meer gericht is op patiëntenzorg.

"Dat is een gevolg van de wijziging in de wet waarmee de rol van de apotheker uitgebreid is tot zorgverlener", vertelt hoogleraar van de Universiteit van Groningen Hidde Haisma aan NU.nl.

Om als betere zorgverleners te fungeren moeten toekomstige apothekers onder anderen beter met patiënten kunnen communiceren over behandelingen.

Dinsdag wordt op het eerste Landelijke Onderwijscongres Farmacie in Amersfoort een raamplan gepresenteerd dat de vereiste kennis en vaardigheden van de basisapotheker beschrijft.

Verandering

De belangrijkste verandering is dat competentieonderwijs toegepast zal worden. "Dat betekent dat het onderwijs anders ingericht gaat worden en dat vooral de toetsing anders wordt", aldus de hoogleraar.

"De wijzigingen zijn al gedeeltelijk doorgevoerd, het nieuwe raamplan probeert ook voor de komende tien jaar handvatten te bieden voor de manier waarop het onderwijs zich moet ontwikkelen."

De universitaire opleiding tot basisapotheker bestaat uit een driejarige bachelor en een driejarige master. Basisapothekers kunnen zich na afsluiting van hun master specialiseren tot ziekenhuis- of openbaar apotheker, of kiezen voor een loopbaan in een ander veld.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie