'Patiënt maakt te veel stops naar spoedeisende hulp'

Afdelingen voor spoedeisende hulp van ziekenhuizen en ambulancemeldkamers in Noord-Holland en Flevoland slaan deze maandag in een brief aan minister Schippers alarm over veelvuldige patiëntenstops op weg naar spoedeisende hulp.

Ambulancechauffeurs merken dagelijks dat patiënten niet terecht kunnen bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis en moeten doorrijden naar een ander ziekenhuis. In de brief aan de minister voor Volksgezondheid waarschuwen de medewerkers dat deze extra rit niet alleen tijd kost, maar mogelijk gevaarlijk is voor patiënten.

In 2015 kondigden de spoedeisendehulpafdelingen van negentien ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland 2.300 keer een opnamestop af. Volgens NRC komt het voor dat alle ziekenhuizen in Amsterdam tegelijkertijd een stop voor de spoedeisende hulp of de eerste harthulp afkondigen.

"Als er niets verandert, gaat het een keer mis", schrijven traumachirurgen en de voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg in de brief aan Schippers, gemeenten en zorgverzekeraars.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie