Washington is fitste stad van de Verenigde Staten

Washington D.C. is voor het derde jaar op rij de fitste stad in de Verenigde Staten. Minneapolis-St. Paul en Denver zijn nummer twee  en drie.

Het American College of Sports Medicine en de Anthem Foundation vergeleken voor de negende keer de vijftig grootste stedelijke gebieden van de VS met elkaar, waar de American Fitness Index uitkwam. 

De stad Washington gaat aan kop door het lage aantal mensen dat rookt in combinatie met omgevingsfactoren als toegang tot parken, recreatieve faciliteiten en wandelpaden.

Inwoners van de steden in de top drie lopen over het algemeen meer omdat ze meer openbaar vervoer gebruiken. Verder hebben ze minder gezondheidsproblemen gerelateerd aan hart- en vaatziekten en diabetes.

De steden die het slechts scoren op fitheid bevinden zich vooral in het zuiden en middenwesten van de VS. Indianapolis staat onderaan de lijst. Net daarboven staat Oklahoma City. Deze steden hebben vooral minder parken en buitenvoorzieningen. 

Klimaat

Een andere factor die meespeelt in de mogelijkheden om 'buiten' te recreëren, is het klimaat. Dana Angelo White van de Quinnipiac University: "Denver heeft ontelbare mogelijkheden om te sporten, van skiën tot hardlopen en zwemmen, bij gunstige temperaturen voor grootste deel van het jaar. In bijvoorbeeld New Orleans, met zijn verstikkend warme en beklemmend vochtige zomers, zijn er beduidend minder kansen om naar buiten te gaan en te bewegen."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie