Mobiel onderzoek door ziekenhuizen naar vrouwen en kinderen

De komende twee jaar gaan wetenschappers van de ziekenhuizen AMC, VUmc en het UMCG met een speciale bus door Nederland rijden voor een vervolgonderzoek van bijna zeshonderd vrouwen. Het onderzoek wordt gedaan naar het effect van het verbeteren van de leefstijl op ondernemer overgewicht, bloeddruk en cholesterol.

De vrouwen, die door heel Nederland wonen, deden vijf jaar geleden mee aan een onderzoek waarbij ze hulp kregen bij verbetering van hun leefstijl.

Het zijn vrouwen die destijds overgewicht en een kinderwens hadden. De onderzoekers hopen dat de hulp van toen effect heeft gehad op hun overgewicht, bloeddruk, cholesterol en conditie van hart- en bloedvaten. In het vervolgtraject wordt dat gemeten.

Ook de eventuele kinderen die de vrouwen hebben gekregen, worden daarop onderzocht. Bij hen wordt ook gekeken naar hun groei, ontwikkeling en gedrag, zegt projectcoördinator Tessa Roseboom, hoogleraar aan het AMC.

Het onderzoek hoopt aan te tonen dat het aanpassen van de leefstijl vóór de zwangerschap niet alleen de gezondheid van de moeders verbetert maar ook die van hun kinderen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie