Britse vrouwen vaker last van lichamelijke klachten dan mannen

Britse vrouwen lijden vaker aan lichamelijke klachten dan mannen. Vooral op het gebied van hoofdpijn en migraine hebben zij vaker last van ongemakken.

Onderzoeksbureau Mintel ondervroeg 2.000 Britten over lichamelijke klachten en kwaaltjes die zij de afgelopen twaalf maanden constateerden.

Zo'n 81 procent van de vrouwen had in die periode één of meerdere keren last van hoofdpijn of migraine tegen 68 procent van de mannen.

Ook hebben vrouwen vaker last van klachten als rugpijn of gewrichtspijn.

Rolverdeling

Volgens onderzoeker Jack Duckett is de oorzaak van de resultaten terug te herleiden naar de rolverdeling in het huishouden. "Ondanks dat mannen steeds actiever worden in het huishouden, zijn het de vrouwen die het leeuwendeel voor hun rekening nemen. Daardoor lopen zij groter risico op rugpijn, iets waar de menstruatiecyclus en zwangerschap ook invloed op kunnen hebben."

Rust

Wanneer het op lichamelijke klachten aankomt zorgen vrouwen over het algemeen beter voor zichzelf. Vooral wanneer zij getroffen worden door bijvoorbeeld de griep, een verkoudheid of een zere keel zijn vrouwen eerder geneigd rust te nemen. 57 procent van de vrouwelijke respondenten zorgt voor een betere nachtrust tegen 44 procent van de mannen.

Britten van het mannelijk geslacht zijn op meerdere gebieden nalatig. "Mannen zijn minder snel geneigd goed voor zichzelf te zorgen bij griepgerelateerde klachten. Ze hydrateren zich vaak minder goed, slapen te weinig en gaan vaker op stap", aldus Duckett.

Hij hoopt dat het onderzoek eraan bijdraagt dat mannen beter op hun gezondheid gaan letten. "Dit onderzoek wijst erop dat mannen zich over het algemeen minder bezig houden met hun gezondheid en dat merken en producten mannen moeten stimuleren om beter voor zichzelf te zorgen."

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie