Wetenschappers VS maken rimpelverminderende 'tweede huid'

Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuwe 'tweede huid' ontwikkeld waarmee ze zeggen mogelijk rimpels en wallen onder de ogen te kunnen verminderen.

De huid bestaat uit veelgebruikte chemicaliën die volgens de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit veilig zijn voor gebruik, meldt The New York Times.

De wetenschappers, die verbonden zijn aan Harvard en MIT, publiceerden maandag de eerste resultaten van een test onder 170 proefpersonen. Tot nu toe zijn nog geen huidirritaties of allergische reacties ontstaan, zeggen ze in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Door twee lagen aan te brengen op de huid, creëren de wetenschappers een elastische, draagbare laag gemaakt van polymeer die de eigenschappen van een 'normale', jonge huid nadoet.

Testversie

In het onderzoek dat maandag werd gepubliceerd benadrukken de wetenschappers dat het gaat om een eerste testversie van het product.

In een video van een vroege test is goed te zien dat het middel wallen onder de ogen van een testpersoon flink lijkt te verminderen.

Bekijk de test:

Toestemming

De wetenschappers weten nog niet wanneer ze genoeg data hebben vergaard om toestemming te kunnen vragen aan de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit om het middel op de markt te kunnen brengen.

Ze verwachten later dit jaar meer te weten.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie