Uit onderzoek onder Zweedse jongeren blijkt dat vrouwen en mannen grotendeels dezelfde gewoontes hebben op het gebied van masturberen.

De onderzoekers bestudeerden 1.452 Zweedse mannen en 1.566 Zweedse vrouwen van 18 tot en met 22 jaar oud voor het onderzoek, dat gepubliceerd is in The Journal of Sex Research.

Uit de studie bleek dat er veel overeenkomsten te vinden zijn op het gebied van masturberen. Zo is er een groot percentage bij beide geslachten dat zegt al eens gemasturbeerd te hebben: 98,9 procent van de mannen en 85,5 procent van de vrouwen.

Mannen masturbeerden voor het eerst op een gemiddelde leeftijd van 12,5 jaar oud en vrouwen op een gemiddelde leeftijd van 13,7 jaar oud.

Fantaseren

Ongeveer 95 procent van de mannen zegt te fantaseren tijdens het masturberen, tegenover 86,8 procent van de vrouwen. Bijna 98 procent van de mannelijke studenten heeft ook een orgasme gehad tijdens het masturberen. Van de vrouwen ervaarde 81,6 procent een orgasme. 

Ook op het gebied van seksspeeltjes bleken er overeenkomsten te zijn. Zowel vrouwen (8 procent) als mannen (1,4 procent) zeggen weinig gebruik te maken van een seksspeeltje bij het masturberen.