Testosteron-gel lijkt effectief bij 65-plussers

De seksuele prestaties van mannen van 65 jaar en ouder gaan erop vooruit bij gebruik van testosteron-gel. Ook hun gemoedstoestand en fitheid zijn bij het middel gebaat.

Dat concludeert het Los Angeles Biomedical Research Institute (LA Biomed) uit een onderzoek onder 790 oudere mannen met een relatief laag testosteronniveau.

De helft van de mannen gebruikte een jaar lang elke dag de testosteron-gel Androgel, die op de huid aangebracht dient te worden. De andere helft kreeg een placebo.

Bij de eerste groep steeg het testosterongehalte in het bloed naar een niveau dat normaal voorkomt bij mannen tussen de negentien en de veertig jaar oud.

Veiligheid

Hun seksuele prestaties, gemoedstoestand en "wandelvermogen" verbeterden als gevolg hiervan, bleek uit vragenlijsten. Het verschil met de controlegroep die placebo's kreeg, was volgens de onderzoekers significant.

De groep die Androgel gebruikte ondervond geen nadelige effecten van het middel. De onderzoekers benadrukken dat ze nog geen uitsluitsel kunnen geven of het middel volledig veilig is. Langduriger onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie