Vrijdag 1 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Carnaval 2016

Ruim 150 alcoholvergiftigingen tijdens carnaval in Brabant

Tijdens carnaval in Noord-Brabant zijn zeker 154 mensen met een alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis.
Door: NU.nl

Van hen waren er 24 minderjarig, aldus Omroep Brabant woensdag. Dat aantal ligt lager dan in 2015; toen werden 33 minderjarigen opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen.

Niet alle ziekenhuizen in de provincie hebben cijfers aangeleverd. Wel spreken de instanties van een rustige carnaval. 

Daarnaast zijn er 214 mensen naar het ziekenhuis gegaan omdat zij gewond waren geraakt bij alcoholgerelateerde ongelukken. Bij een ehbo-post in Tilburg moest men de politie bellen omdat twee mensen agressief werden. Een daarvan is daarna slapend aangetroffen in een school in diezelfde stad.

Limburg

In het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zijn er de afgelopen carnavalsdagen drie mensen in het ziekenhuis beland met een alcoholvergiftiging. Daarvan was er een persoon minderjarig, meldt het ziekenhuis aan NU.nl. In het Viecuri-ziekenhuis in Venlo zijn er tien mensen met alcoholintoxicatie opgenomen.

Het Academisch Ziekenhuis in Maastricht meldt dat er tien gevallen waren van alcoholvergiftiging.

In zowel het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen en het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen werden twintig carnavalsverdiers met een alcoholvergifitiging binnengebracht. Dit brengt het Limburgse totaal op minimaal 63 alcoholvergifitingen.

Aanbevolen artikelen