Het Verenigd Koninkrijk heeft het gebruik van een geavanceerde maagballon als afvalmethode goedgekeurd. De ballon heeft als doel om de maag op te vullen.

Dat schrijft de Daily Mail.

De geavanceerde ballon is ontworpen voor mensen die niet met een normaal dieet af kunnen vallen. 

Het opvallende aan de maagballon is dat het niet via een operatie in de maag wordt geplaatst. In plaats daarvan slikt de patiënt een kleine capsule van de lege ballon, die gemaakt is van polymeerfilm.

Zodra de capsule de maag heeft bereikt, kan een dokter via een katheter de ballon opvullen met water. Dit zorgt ervoor dat een deel van de maag gevuld wordt door de ballon. Hierdoor zal de patiënt minder eetlust krijgen.

Vier maanden

Na vier maanden valt de ballon uit elkaar en wordt via de normale manier uit het lichaam gebracht. Hierdoor krijgt de patiënt zijn eetlust terug.

De meeste maagballonnen moeten via een operatie in het lichaam gebracht worden. Ook zodra de ballon eruit moet, moet dat operatief gebeuren. In het Verenigd Koninkrijk hopen ze met deze geavanceerde ballon dat voortaan te voorkomen.

Nederland

In Nederland wordt een maagballon niet vaak gebruikt voor het bestrijden van overgewicht. In sommige gevallen wordt er een maagband geplaatst, of anders wordt er een maagverkleining gedaan.