Onderzoekers aan de universiteit van de Amerikaanse stad Iowa hebben een hormoon gevonden dat mogelijk zoetekauwen kan helpen.

Tijdens het onderzoek heeft onder andere Matthew Pothoff het hormoon FGF21 ontdekt, dat het consumeren van suiker tegenhoudt. Het hormoon wordt volgens de studie in de lever ontwikkeld, dat ervoor moet zorgen dat het lichaam een niet te hoog percentage koolhydraten heeft.

Vervolgens komt het hormoon in het bloed terecht, om daarna een signaal aan de hersenen te geven dat men even moet stoppen met het eten van zoetigheden.

Onder andere The Telegraph schrijft over het onderzoek. Volgens de krant bestaat er een kans dat er een medicijn kan worden ontwikkeld dat ervoor zorgt dat mensen minder verlangen naar zoetigheden.

Muizen

De onderzoekers hebben tijdens de studie het hormoon FGF21 in muizen gespoten, om te kijken wat voor effect dat zou hebben. De muizen mochten kiezen tussen een suikervrij dieet of een normaal dieet. Hoewel de muizen niet helemaal stopten met het eten van zoetigheden, was er wel een daling van zeven keer minder suiker te constateren.

Het is vooralsnog niet bekend wat de volgende stap is van onderzoekers aan de universiteit van Iowa.