Mensen die meer dan drie uur per dag televisiekijken en daarbij weinig bewegen, hebben kans dingen slechter te onthouden. Ook kunnen ze minder goed plannen dan mensen die minder televisiekijken.

25 jaar lang werden 3.200 mensen tussen de 18 en 30 jaar oud gevolgd door wetenschappers van een onderzoeksbureau in Californië, schrijft Time​.

Mensen die zeiden meer dan drie uur per dag televisie te kijken en daarbij minder dan 2,5 uur per week te sporten, hadden duidelijk meer last van problemen met hun geheugen dan mensen die minder tv keken of meer bewogen.

De onderzoekers geloven te hebben aangetoond hoe slecht het op jonge leeftijd kan zijn om weinig actief te zijn. Het actieve geheugen, het verwerken van problemen en het kunnen plannen van dingen waren aantoonbaar minder sterk bij het kijken van veel televisie en weinig beweging.

Verder onderzoek

De onderzoekers sluiten niet uit dat er een mogelijkheid is dat mensen die veel televisiekijken en minder bewegen sowieso al anders reageren op lastige taken. Ze willen verder onderzoek doen om dit uit te sluiten.