Britse onderzoekers hebben een nieuwe seksueel overdraagbare aandoening geïdentificeerd. 
Mycoplasma genitalium (MG) werd in de jaren tachtig al ontdekt als bacterie, maar onderzoekers zeggen nu dat deze bacterie seksueel kan worden doorgegeven. 

Dat meldt The Guardian

De onderzoekers schatten dat ongeveer een op de honderd Britten tussen de 16 en 44 jaar, die minimaal één seksuele partner hebben gehad, de soa hebben. MG kan pijn in de bekken en teelbal veroorzaken. Ook is bloeden na seks een symptoom bij vrouwen. Maar de meeste mensen die de ziekte meedragen, ervaren geen symptomen. Daarom weten veel mensen niet dat ze drager zijn van MG.

​Geen condoom 

Mensen die meerdere sekspartners hebben, geen condoom gebruiken en tussen de 24 en 44 jaar oud zijn hebben de grootste kans om positief te testen voor MG, concluderen de onderzoekers. De bacterie komt het vaakst voor bij mensen die in het afgelopen jaar meer dan vier sekspartners hebben gehad. In die groep is 5,2 procent van de mannen en 3,1 procent van de vrouwen drager van MG. 

"Er is meer onderzoek nodig om de klinische en lange termijn gevolgen van MG te leren kennen", aldus hoofdonderzoeker Pam Sonnenberg. Het testen op MG is nog niet op grote schaal mogelijk in het Verenigd Koninkrijk.