Moeders in Gelderland positiefst over zwangerschap

Nederlandse moeders geven hun zwangerschap gemiddeld een 7,1. Moeders wonend in Gelderland zijn het gelukkigst over hun zwangerschap.

Gelderse moeders geven hun zwangerschap gemiddeld een 7,48 en scoren daarmee het hoogst van heel Nederland. Ook moeders uit Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland scoren hun zwangerschap boven het gemiddelde van Nederland.

Uit cijfers van Hippe-Geboortekaartjes en Babyblog, waarvoor 1.247 moeders zijn gevraagd over hun zwangerschap, blijkt dat moeders uit Limburg hun zwangerschap gemiddeld een 6,48 geven en daarmee het laagst scoren.

Klachten

Klachten die door respondenten het vaakst genoemd zijn als nare bijkomstigheden van de zwangerschap zijn brandend maagzuur, een moe gevoel, last van de heupen en misselijkheid.

Ook de opmerkingen van vreemden en vrienden worden soms ervaren als nare bijkomstigheid: opmerkingen als "je lijkt wel een plofkip/kerstbal/luchtballon/pinguin" en "ik moet gewoon even aan je buik voelen, dat kan ik niet onderdrukken" worden daarbij als voorbeelden genoemd.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie