Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Edith Schippers

Half miljard euro voor innovaties in de zorg

Medisch-technologische vernieuwingen moeten de zorg beter maken en betaalbaar houden en patiënten moeten sneller toegang krijgen tot die moderne zorg. 
Door ANP/NU.nl

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid en Welzijn) investeert bij elkaar bijna 130 miljoen euro in duurzame medisch-technologische innovaties. Overheid en bedrijfsleven trekken er in totaal samen de komende twee jaar een half miljard euro voor uit.

Zogenoemde health deals tussen overheid en bedrijfsleven moeten duurzame ontwikkeling van de zorg verder op weg helpen. Vooral vernieuwingen zoals e-health, gezondheids-apps en sensoren dragen volgens Schippers bij aan de kwaliteit van leven.

Het gaat volgens de minister nadrukkelijk niet alleen om innovaties zoals het kweken en printen van organen of nanotechnologie waarmee ziektes in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord.

"Deze sector staat symbool voor het beste wat Nederland te bieden heeft: slimme innovaties die onze zorg nog beter maken en betaalbaar houden. En het kan forse banengroei opleveren", zegt Schippers tegen het AD.


Lees meer over:
Zorgproblemen

Aanbevolen artikelen