Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Magnetische stimulatie kan bedplassen bij kinderen voorkomen

Mogelijk is er een oplossing voor bedplassende kinderen. Onderzoekers van de Egyptische Assiut University Hospital hebben ontdekt dat magnetische stimulatie bij kinderen het bedplassen kan voorkomen.  
Door NU.nl

De resultaten zijn gepubliceerd in Restorative Neurology and Neuroscience, meldt Science Daily.

De onderzoekers hebben 41 patiënten met enuresis nocturna, zoals de Latijnse term van bedplassen luidt, verdeeld in twee groepen die ofwel echte magnetische stimulatie of een schijnvertoning van stimulatie met dezelfde apparatuur en procedures kregen. 

Elke patiënt kreeg gedurende een weerk vijf keer tien sessies. Een magnetische stimulator werd over de wervelkolom in de onderrug geplaatst. De behandeling bleek een gunstig effect te hebben op de controle over de blaas. 

Vermindering

Het gemiddelde van het nachtelijke bedplassen ging naar beneden van 5,7 per week naar 0,3 per week, bij de kinderen die daadwerkelijk werden behandeld en van 6,5 naar 1,8 per week bij de simulatiegroep.

Het effect bij de groep die werd behandeld duurde langer voort. Na een maand plaste de behandelde kinderen nog steeds gemiddeld een keer per week in bed en bij de controlegroep lag dat gemiddelde dichtbij het oude. 

Het plassen in bed zorgt voor veel stress bij kinderen en ook voor hun ouders.


Lees meer over:

Gezondheid

Aanbevolen artikelen