'Weinig vrouwen besluiten eicellen in te vriezen'

Er zouden maar weinig vrouwen gebruik maken van de mogelijkheid om eicellen in te vriezen. 

Dat meldt de Volkskrant

Er was een lange tijd voor nodig voor het invriezen van eicellen om niet medische redenen mogelijk werd. Sinds het invriezen echter mogelijk is, hebben maar driehonderd vrouwen gebruik gemaakt van die mogelijkheid.

Bij de ziekenhuizen waar dit mogelijk is, onder andere bij het AMC in Amsterdam en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, melden zich maar enkele vrouwen, variërend van zestien tot twee per ziekenhuis. 

Kosten

De hoge kosten zouden een oorzaak kunnen zijn voor de impopulariteit van het invriezen van eicellen. De behandeling kost namelijk enkele duizenden euro's. De vrouwen moeten deze behandelingen zelf betalen. 

Mogelijk spelen naast financiële redenen, ook gezondheidsrisico's mee bij het lage aantal ingevroren eicellen. Volgens het UMCG in Groningen zouden de effecten van het invriezen van eicellen op de gezondheid van kinderen over de langere termijn namelijk nog niet bekend zijn. 

De behandeling is bedoeld voor vrouwen van boven de dertig die in een later stadium van hun leven door middel van een ivf-behandeling kinderen willen krijgen. Vaak gaat het om alleenstaande vrouwen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie