De Stichting PGB Schadeclaim gaat donderdag in gesprek met een delegatie van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en een landsadvocaat die de overheid vertegenwoordigt over de betalingsproblemen met pgb's. 

Dat heeft de voorzitter en mede-oprichter van de stichting, Oscar van Oorschot donderdag gezegd.

De belangenclub hoopt een regeling te kunnen treffen voor de schadeloosstelling van particuliere zorgverleners die hun persoonsgebonden budgetten te laat hebben ontvangen. Sinds de SVB begin dit jaar verantwoordelijk is geworden voor de uitbetaling van pgb’s, zijn er enorme problemen. Hulpverleners krijgen regelmatig te laat of helemaal niet uitbetaald.

In een individuele zaak eerder dit jaar bepaalde de rechter dat een gedupeerde zorgverlener recht heeft op een verhoging van het te laat betaalde pgb-bedrag met 25 procent. De SVB liet toen weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Het ministerie bevestigt dat er goed overleg is geweest maar doet geen mededelingen over de inhoud of voortgang. Staatssecretaris Martin van Rijn zal de Tweede Kamer in september over de uitkomst informeren, laat zijn woordvoerder weten.

Aanmelden

Volgens PGB Schadeclaim geldt de uitspraak voor alle te laat betaalde pgb's. Gedupeerde zorgverleners kunnen zich bij de stichting aanmelden om gezamenlijk een schadeclaim in te dienen. ''Duizenden mensen komen in aanmerking voor een schadevergoeding'', stelt Van Oorschot.

Ruim een maand na de oprichting heeft de stichting al meer dan drieduizend aanmeldingen ontvangen van particuliere zorgverleners.