Richtlijn voor gebruik apps door artsen in de maak

Artsenorganisatie KNMG komt later in het jaar met een richtlijn waarmee artsen kunnen beoordelen of een medische app die zij zelf willen gebruiken of aan patiënten willen adviseren goed en betrouwbaar is. 

Met de richtlijn in de hand moeten artsen makkelijker antwoord kunnen geven op vragen als: 'is de app goed beveiligd?' en 'geeft deze app de juiste informatie?'.

Medische en gezondheidsapps kunnen artsen en patiënten helpen meer inzicht te krijgen in aandoeningen, gedrag en medicijngebruik door de patiënt.

Artsen kunnen bijvoorbeeld naslagwerken via apps raadplegen, maar er zijn ook digitale programma's die advies geven op basis van gegevens die worden ingevoerd.

''Die informatie moet dan wel goed zijn, zodat een patiënt niet achteraf tegen zijn arts moet zeggen dat hij er alleen maar zieker door is geworden', aldus een woordvoerder van de KNMG.

Volgens de KNMG hebben artsen behoefte aan handvatten voor het gebruik van apps. Er komen steeds meer van deze programma's die via onder andere mobiele telefoons te raadplegen zijn.

Woensdag wordt tijdens een congres over digitale veranderingen in de zorg de Health app award 2015 uitgereikt, een prijs voor de nuttigste gezondheidsapp van 2015.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie