Rode Kruis wil alle locaties van defibrillators in app

Het Rode Kruis roept Nederlanders op via de EHBO-app van de organisatie de locatie van Automatische Externe Defibrillators (AED's) door te geven.

Inmiddels zijn de locaties van ruim 22.000 AED's in Nederland bekend, maar volgens het Rode Kruis zijn nog zeker 40.000 locaties niet doorgegeven.

De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor het in kaart brengen van alle AED's onlangs overgenomen van het Radboudumc dat er in 2009 mee begon. Het Rode Kruis heeft zich als doel gesteld alle AED's in de EHBO-app te krijgen.

Het is na een update van de app mogelijk om de locaties door te geven. In de afgelopen vier dagen is dat 270 keer gebeurd, aldus het Rode Kruis. 3.500 mensen hebben zich al aangemeld voor het doorgeven van nieuwe AED-locaties.

Uit cijfers van de Hartstichting blijkt dat in Nederland iedere week driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen. De overlevingskans neemt toe als binnen zes minuten wordt gestart met hartmassage een zo snel mogelijk een AED wordt gebruikt.

Download de EHBO-app van het Rode Kruis voor Android, iOS of Windows Phone

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie