Nutricia waarschuwt dat etiketten op blikken van dieetvoeding voor baby’s met koemelkallergie, Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, mogelijk zijn vervalst. 

Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby’s. 

Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen.

Nutricia werd door de politie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens Nutricia is een beperkte hoeveelheid van de blikken in omloop.

Houdbaarheidsdatum

De producent geeft in het bericht op haar website specifiek aan welke blikken wel en niet veilig zijn. Ouders kunnen dit aan de hand van de houdbaarheidsdatum controleren.

Als een blik een andere houdbaarheidsdatum heeft dan de genoemde data op haar website, roept Nutricia ouders op om dit product niet te gebruiken en contact met het bedrijf op te nemen.