Het opeten van de placenta door een vrouw na de geboorte van haar kind is niet goed voor de gezondheid. Sterker nog, het zou schadelijk kunnen zijn voor zowel moeder als kind.

Dat zeggen onderzoekers van Northwestern Medicine uit het Amerikaanse Chicago, schrijft TIME

De medici deden een onderzoek naar het effect van het eten van de placenta (wiki) omdat ze, aangewakkerd door onder anderen Amerikaans televisiester Kourtney Kardashian, een trend waarnemen van moeders die denken dat het goed is om de moederkoek te consumeren. 

Het eten van placenta zou de melkproductie verhogen, goed zijn voor de huid en het risico op een postnatale depressie verkleinen. De onderzoekers zeggen echter geen enkele aanwijzing te hebben dat dit klopt, en waarschuwen juist voor mogelijke risico's omdat er niets bekend is over de gevolgen.

"Vrouwen weten helemaal niet wat ze innemen", zegt hoofdauteur van het onderzoek Cynthia Coyle tegen het Amerikaanse tijdschrift. "Er zijn helemaal geen richtlijnen over hoe de placenta zou moeten worden bewaard en de over de dosering is ook niets bekend."