Ruim één op vijf mijdt tandarts

Jaarlijks gaat ruim één op de vijf Nederlanders niet naar de tandarts. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Reden tot zorg is dat niet.

De zorgkosten stijgen er namelijk nauwelijks door, zo laat tandartsenkoepel NMT weten.

Het grootste deel van de 21,5 procent van de Nederlandse bevolking dat jaarlijks de tandarts mijdt, is namelijk edentaat.

Oftewel; die mensen hebben geen enkele tand en kies meer in hun mond en gebruiken bijvoorbeeld een kunstgebit. ''Dat geldt voor een belangrijk deel van de mensen die niet gaan. Een andere groep die niet naar de tandarts hoeft, zijn kinderen tot en met twee jaar. Ook die tellen mee’’, legt een woordvoerster van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde (NMT) uit.

Vandaar ook dat het percentage Nederlanders dat de tandarts niet jaarlijks met een bezoek vereert, ongeveer gelijk blijft. Er is weinig winst te halen bij deze groepen.

''Er zijn natuurlijk ook mensen met een enorm goed gebit, die gaan ook niet altijd'', geeft de woordvoerster aan. Maar het komt zelden voor dat deze mensen vervolgens klachten hebben die te wijten zijn aan hun uitstelgedrag.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie