Veel vrouwen op Curaçao hebben hoge bloeddruk

Bijna één op de drie vrouwen op Curaçao heeft last van hoge bloeddruk. Daarmee scoort het eiland heel hoog in vergelijking met andere Caribische landen. 

Op Sint Maarten heeft bijvoorbeeld ongeveer één op de acht vrouwen last van hoge bloeddruk. Dat staat in een Nationale Gezondheidsenquête 2013 die aan de Curaçaose minister van Volksgezondheid is aangeboden.

In het onderzoek worden gezondheidsgegevens van Curaçao met meer dan zestig andere (ei)landen in het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika vergeleken.

Ook overgewicht en obesitas komen relatief vaker voor bij Curaçaose vrouwen dan bij vrouwen in de overige landen. Opvallend is dat in tegenstelling tot de meeste andere landen in de regio hoge bloeddruk op Curaçao aanzienlijk vaker voorkomt onder vrouwen dan onder mannen.

In 2012 is op Curaçao begonnen met de Nationale Gezondheidsenquête, die de overheid informatie moet bieden om tot een doelgericht beleid te kunnen komen. In 2011 bleek Curaçao met 13,8 procent van het Bruto Binnenlands Product het op één na hoogste percentage uitgaven aan gezondheidszorg te hebben van 65 onderzochte landen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie