'Etiketten op voedsel moeten duidelijker'

De etiketten op voedingsproducten kunnen en moeten duidelijker worden, vindt de Tweede Kamer. Consumenten moeten snel te weten kunnen komen wat er precies in het eten en drinken zit.

Ook minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat etiketten helder zijn. Volgens haar zijn de regels hiervoor in Nederland al streng, maar er zijn nieuwe regels op komst.

''Goede etiketten zijn belangrijk. We willen als consument serieus worden genomen en niet misleid worden'', zei de minister woensdag in de Tweede Kamer. Zelf moet ze ook vaak met een leesbrilletje de etiketten doorgronden, vooral in verband met een allergie. ''Boodschappen doen duurt bij mij soms echt lang.''

De partijen in de Kamer ergeren zich al langer aan de moeilijke en soms onjuiste informatie op de verpakking. Een werkgroep is nog bezig met een actieplan, zei de minister.

Om verspilling van voedsel tegen te gaan, wil ze ook kijken of de houdbaarheidsdatum op verpakkingen kan worden verruimd. Veel producten zijn veel langer eetbaar dan de datum op de verpakking aangeeft, zodat mensen de spullen soms onterecht weggooien.

Jaarlijks wordt er vijfitg kilo per persoon aan voedsel verspild. Schippers gaat inventariseren om welke producten het gaat.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie