Een gebouw van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is woensdagmiddag ontruimd nadat bij werkzaamheden losliggend asbest was aangetroffen.

Alle kantoren in het betreffende gebouw, het Triadegebouw, blijven tot nader order gesloten. Dat geldt ook voor de poli’s van sportgeneeskunde, orthodontie en het diabetescentrum, zo meldde het UMCG woensdagavond.

De kans dat werknemers en patiënten zijn blootgesteld aan de asbestdeeltjes, is klein, aldus het UMCG. Maar om ieder risico te voorkomen, wordt het complete gebouw afgesloten. Het asbest werd gevonden tijdens de voorbereiding van de aanleg van computerkabels in brandschotten boven de deuren. In de gangen of andere delen van het gebouw is het niet aangetroffen.

De kantoren en poli's blijven in ieder geval donderdag nog dicht. Het UMCG hoopt dan de uitslag van het asbestonderzoek te hebben. Alle patiënten die een afspraak hebben, worden woensdag nog benaderd. De naastgelegen HanzeKliniek, een privékliniek, wordt niet afgesloten omdat die geen rechtstreekse verbinding heeft met het Triadegebouw.