In een verpleeghuis in Geertruidenberg zijn vier mensen besmet met de gevaarlijke, resistente darmbacterie Klebsiella. Het verpleeghuis heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De vier patiënten zijn afgezonderd op de revalidatieafdeling.

De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt.

Verpleeghuis De Riethorst laat donderdag weten dat een cliënt de besmetting heeft opgelopen in een Grieks ziekenhuis. Na verblijf in het ziekenhuis in Breda werd de patiënt opgenomen op de revalidatieafdeling van het verpleeghuis. Direct werden de voorgeschreven maatregelen genomen.

Desondanks is begin november een tweede besmetting ontdekt in het verpleeghuis en heeft de darmbacterie zich toch nog verspreid naar twee andere cliënten.

Opnamestop

Infecties zijn nog niet opgetreden en op dit moment loopt geen van de vier patiënten gevaar, legde bestuurslid Eliane Thewessen van de zorgorganisatie uit.

De revalidatieafdeling is gesloten en er is een opnamestop. Cliënten mogen de afdeling niet verlaten. Bezoek is nog wel welkom.

Om het risico te beperken worden de vier besmette patiënten binnenkort overgeplaatst naar een kleine locatie in Geertruidenberg. Daar kunnen zij apart worden verpleegd.