'Nederlander varieert weinig in keuken'

Nederlandse gezinnen variëren maar weinig in de keuken. Gedurende de week verschijnt overwegend een Hollandse pot op tafel met aardappelen, groenten en een stuk vlees.

Dat blijkt woensdag uit onderzoek van groentefabrikant HAK naar de eetgewoonten van Nederlanders.

Aan inspiratie en variatie ontbreekt het bij veel koks. Zo hebben de meeste mensen zo'n een tot drie recepten die continu rouleren. Zestig procent van de gezinnen eet minstens drie keer per week traditioneel Hollandse pot.

De aardappelen met groente en vlees verschijnen meestal van maandag tot donderdag op het bord. Maandag is daarbij de meest populaire dag.

Vanaf vrijdag laten Nederlanders de teugels vieren, aldus de groentefabrikant. Veel mensen hebben dan geen zin meer om te koken en kiezen voor iets makkelijks. Op zaterdag, de p-dag volgens Hak, eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat en pannenkoeken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie