Vis eten is niet alleen goed voor volwassenen, maar ook voor jonge kinderen. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat baby's die in hun eerste levensjaar regelmatig vis krijgen minder risico lopen op het ontwikkelen van een allergie.

Twee keer per maand vis op het menu bleek al voldoende voor baby's om op latere leeftijd minder kans te hebben op een allergie.

De onderzoekers bestudeerden gedurende twaalf jaar het voedingspatroon van een groep baby's. Als belangrijkste conclusie stelden ze vast dat kinderen die als baby vis aten twaalf jaar later nog steeds vrij waren van allergieën.

Het risico op eczeem nam af met 22 procent, terwijl de visetende baby's 26 procent minder risico liepen om hooikoorts te krijgen.

Bevestigen

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition. Ze bevestigen eerder onderzoek van Zweedse wetenschappers.

Die concludeerden ook dat vis een belangrijk deel zou moeten uitmaken van het voedingspatroon bij kinderen. Van de 3.285 onderzochte kinderen at 80 procent regelmatig vis en ook zij ontwikkelden minder allergieën dan leeftijdsgenoten die zelden of nooit vis aten.