In Frankrijk is voor de tweede keer bij een patiënt de gevaarlijke nieuwe variant van het SARS-virus geconstateerd. 

De patiënt lag in een ziekenhuis in het Noord-Franse Lille op dezelfde zaal als de eerste patiënt die in Frankrijk het virus bleek te hebben, meldden Franse media zondag

De ziekte is in september vorig jaar in het Midden-Oosten opgedoken. In 18 van de ruim 30 aangetroffen gevallen is de patiënt overleden. De meeste slachtoffers waren in Saudi-Arabië.

De eerste patiënt in Frankrijk was in april net terug uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij ligt in een ziekenhuis in Lille en verkeert volgens zegslieden daar ''in een zeer ernstige maar stabiele toestand'.

Ademhalingssyndroom

Het virus wordt net als het Chinese SARS, een afkorting voor Severe Acute Respiratory Syndrome (ernstig acuut ademhalingssyndroom), een coronavirus genoemd. Het zou ook afkomstig zijn van dieren. In 2003 bezweken er 800 mensen aan SARS in oostelijk Azië.

Het is nog niet bekend waar het nieuwe type vandaan komt en hoe het zich verspreidt. Aangenomen wordt dat het makkelijk van dieren naar mensen overgaat en mogelijk komt het van dieren uit de landbouw in het Midden-Oosten.