Zaterdag 28 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
seks bed

Seks beter tegen hoofdpijn dan pijnstiller

Een stomende vrijpartij is een efficiëntere behandeling tegen hoofdpijn dan het nemen van pijnstillers. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

De onderzoekers ontdekten dat meer dan de helft van de mensen met een aanval van migraine die seks hadden achteraf met minder pijn kampten. Bij een op de vijf verdween de hoofdpijn zelfs helemaal.

Voor het onderzoek verzamelden de wetenschappers de gegevens van 400 patiënten met twee types van hoofdpijn die daarvoor twee jaar behandeld werden. Een derde werd gevraagd seks te hebben tijdens een aanval van hoofdpijn.

Voordelen

Bij 60 procent van de mensen met migraine verdwenen de klachten. Van de mensen met clusterhoofdpijn lag dit percentage, met 36 procent, duidelijk lager.

Mannen waren sneller geneigd gebruik te maken van de voordelen van seks als remedie tegen hoofdpijn dan vrouwen. 36 procent van de mannen gebruikten seks als pijnbestrijdend middel tegen 13 procent van de vrouwen.

Volgens neuroloog Nick Silver zijn er heel wat verschillende verklaringen voor de resultaten mogelijk. Zo zou het kunnen komen door het vrijkomen van het hormoon endorfine tijdens een vrijpartij. Ook zou het te maken kunnen hebben met van de bloeddruk.

Aanbevolen artikelen