Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Aysel Erbudak

Slotervaartziekenhuis laat bestuursvoorzitter vallen

De bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, Aysel Erbudak, wordt niet langer gesteund door haar medeaandeelhouders. Zorgverzekeraar Achmea heeft onderhandelingen met het ziekenhuis heropend.
Door NU.nl

Dat meldt Medisch Contact.

Vrijdag werd Erbudak door de commissarissen van het ziekenhuis geschorst wegens solistisch optreden.

Ze had volgens de commissarissen onder meer op eigen houtje onderhandeld met zorgverlener Achmea. De schorsingsmaatregel is genomen in overleg met de aandeelhouders.

Na de schorsing van Erbudak is Achmea opnieuw door het Slotervaart Ziekenhuis uitgenodigd om te praten over een contract voor 2013, dat meldt NRC Handelsblad.

Conflict

Het ziekenhuis en Achmea kregen recent een conflict over de dit jaar te leveren zorg. Achmea besloot onlangs voor 2013 geen zorg in te kopen bij het Amsterdamse ziekenhuis en raadt zijn verzekerden aan het ziekenhuis te mijden.

Hierdoor dreigt het voortbestaan van het Slotervaart in gevaar te komen. Meer dan de helft van de patiënten van het Amsterdamse ziekenhuis zou daardoor een aanmerkelijk lagere vergoeding krijgen voor behandelingen.

Volgens de verzekeraar wilde het ziekenhuis veel harder groeien dan landelijk is afgesproken. Volgens bestuursvoorzitter Erbudak wilde Achmea te weinig vergoeden.

Terugkeer

Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 overgenomen door de investeringsmaatschappij Meromi Holding van Erbudak en de vastgoedondernemer Jan Schram.

Schram overleed eind vorig jaar en het is niet duidelijk wat voor afspraken de twee hadden gemaakt over de overname van de aandelen als een van de partners zou wegvallen.

Als Erbudak het eerste recht heeft de aandelen over te nemen, is zij de enige eigenaar van Meromi en dus van het Slotervaartziekenhuis en kan zij terugkeren als bestuursvoorzitter.


Lees meer over:

Aysel Erbudak

Aanbevolen artikelen