'Aardig zijn maakt gelukkig'

BAARN - Aardig en dankbaar zijn, maakt je gelukkiger. Vooral als je een keer per week iets positiefs doet. Dat stelt onderzoeker Sonja Lyubomirsky van de University of California.

Dat stelt onderzoeker Sonja Lyubomirsky van de University of California. Lyubomirsky bestudeert geluk al meer dan twintig jaar en weet dat positieve activiteiten leiden tot positieve emoties, gedachten en gedrag. Uit haar nieuwe onderzoek blijkt dat doseren van belang is.

"Variatie, frequentie en motivatie spelen allemaal een rol", aldus de wetenschapper. "Een keer per week je zegeningen tellen, maakt je gelukkig. Tel je drie keer per week, dan heeft dat geen extra effect. Ook van dankbaarheid tonen word je gelukkiger, maar als je het te vaak doet, verliest het zijn positieve kracht."

Een keer per week iets positiefs doen, leidt dus tot het grootste gevoel van geluk, stelt Lyubomirsky op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Personality and Social Psychology in New Orleans. Om tot deze conclusie te komen, bestudeerden ze meerdere onderzoeken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie