Helft Nederlandse vrouwen sport niet

BAARN - Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen sport niet. Toch zou tweederde zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen.

De belangrijkste voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrij maken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder ruim 800 Nederlandse vrouwen in opdracht van drogisterijketen Etos.

Bijna 75 procent van de ondervraagde vrouwen zou graag meer dan één uur per week sporten. Een op de drie wil zelfs meer dan 4 uur per week aan sport besteden.

De belangrijkste redenen om niet te sporten zijn: geen zin, te duur, te druk met sociale bezigheden en te druk met huishoudelijke taken. De helft van de vrouwen sport liever niet in een sportschool.

Huishouden

Vooral huishoudelijke activiteiten slokken veel tijd op: gemiddeld zijn vrouwen meer dan 12 uur per week bezig met huishoudelijke taken. Zo besteden ze bijvoorbeeld 3,5 uur per week aan koken, 2 uur aan schoonmaken en 1,5 uur aan de was.

Om toch lekker in hun vel te zitten zoeken de meeste vrouwen een goede balans tussen werk en privé. Ook vitaminesupplementen, een bezoekje aan de kapper en fijne verzorgingsproducten zijn veelgenoemde manieren om je lekker te voelen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie