Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
prostaatkanker

Virtueel prostaatkankercentrum geopend

AMSTERDAM - Vanaf vrijdag is het Virtueel Centrum Prostaatkanker online. Op deze website lichten medisch specialisten in korte video's alle facetten van prostaatkanker toe.

Het Virtueel Centrum Prostaatkanker brengt informatie over prostaatkanker bijeen. Verschillende medisch specialisten, waaronder urologen, oncologen, radiotherapeuten, radiologen en klinisch pathologen leveren een bijdrage.

Zij bespreken in korte video's de diagnostiek, behandeling en beloop van prostaatkanker. Daarnaast kunnen via e-mail vragen gesteld worden aan een redactieraad, die onder regie staat van de Nederlandse Vereniging Van Urologie.

Compleet beeld

Niet eerder werd in Nederland een breed gedragen en onafhankelijke website met informatie over kanker gelanceerd. Als ex-prostaatkankerpatiënt maakte initiatiefnemer Wim Duchhart persoonlijk mee dat het lastig kan zijn om een compleet beeld van de ziekte te vormen.

Duchhart: "Het kostte me erg veel moeite om alle informatie over prostaatkanker bij elkaar te vinden. Ik vond het daarom hoog tijd voor één platform waar alle facetten van de ziekte worden belicht, en waar alle informatie bovendien onafhankelijk en actueel is. Ik ben erg gelukkig met het Virtueel Centrum Prostaatkanker en dank alle organisaties die zich ervoor inzetten."

Breed gedragen

Aan het platform leverden de volgende wetenschappelijke verenigingen een bijdrage: de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), de Nederlandse vereniging voor Oncologie (NvO), De Nederlandse vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), de Nederlandse vereniging voor Radiologie (NVvR), de Nederlandse vereniging voor Pathologie, de Nederlandse vereniging voor Seksuologie (NvvS) en Het Helen Dowling Instituut (HDI).

Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door Blue Ribbon.


Lees meer over:

prostaatkanker

Aanbevolen artikelen