EINDHOVEN - Vier dermatologen eisen vele tonnen schadevergoeding van bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. 

In een verzoekschrift dat is ingediend bij de rechtbank in Breda staat dat hun claim minimaal 100.000 euro bedraagt, maar advocaat Henk Stollenwerck zegt dat de definitieve vordering vele malen hoger zal uitvallen. Een exact bedrag kon hij woensdag nog niet noemen.

Het ziekenhuis heeft de overeenkomst met de dermatologen opgezegd, omdat ze zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie waren begonnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, aldus het ziekenhuis.

De huidartsen zeggen dat ze toestemming hadden en dat er niet is betaald voor verzekerde zorg.

Gelogen

De dermatologen menen dat Batenburg onrechtmatig heeft gehandeld omdat hij heeft gelogen in een persbericht en onnodig en tegen de afspraak de publiciteit heeft gezocht over hun conflict.

In het verzoekschrift vraagt de maatschap dermatologie de rechtbank om in totaal zeven getuigen onder ede te horen om te kunnen bewijzen dat de voorzitter van de raad van bestuur zou liegen. Behalve Batenburg zelf gaat het om twee managers, een managementassistente en de persvoorlichter. Twee dermatologen willen zelf onder ede getuigen.