UTRECHT - Bijscholing voor medisch specialisten en tegelijkertijd een rondvaart, of een overnachting in een vijfsterrenhotel. 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is er niet heel blij mee en gaat strenger controleren of de vorm de inhoud niet overschaduwt.

Ook zal de inspectie controleren of de sprekers op nascholingen hun banden met de farmaceutische industrie bekend maken. Dat schrijft de IGZ in een rapport over de naleving van reclameregels bij nascholingsbijeenkomsten van medisch specialisten.

Entourage

Bij inspectie van 10 nascholingen bleek dat in geen enkel geval de sprekers ingingen op hun eventuele banden met de farmaceutische industrie. Ook was de entourage bij een van de bijeenkomsten volgens de inspectie niet ondergeschikt aan de inhoud. Kinderallergologen kregen een rondvaart, een diner en een overnachting in vijfsterrenhotel Grand Hotel Karel V in Utrecht.

Dat vond de inspectie te gortig, ook al werd meer dan de helft van de duur van de bijeenkomst besteed aan het wetenschappelijke programma.