Rimpelvuller wegens complicaties uit handel

BUSSUM - De filler Hyacorp, die artsen gebruiken om bij patiënten onder meer rimpels te verwijderen, is voorlopig uit de handel gehaald omdat deze complicaties kan veroorzaken. 

Het middel, dat met een naald wordt geïnjecteerd, kan leiden tot zwellingen en verhardingen in het behandelde gebied. Dat meldden leverancier Dalton Medicare en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) woensdag.

De beslissing is genomen tijdens een overleg van de vereniging met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De filler Hyacorp H1000 EN H-S is ongeveer een jaar op de markt en wordt gebruikt om de contouren van het gezicht te verbeteren. Er zijn circa 1500 mensen mee behandeld, aldus een woordvoerster van de inspectie.

Patiënten die ermee zijn behandeld, krijgen van hun behandelend arts een oproep voor een controleafspraak. Als ze voor 15 november geen oproep hebben ontvangen dienen ze zelf contact op te nemen met een NVCG-arts.

Er zijn in het verleden vaker problemen geweest met rimpelvullers. Maar dat betrof permanente versies. Hyacorp is geen permanente filler.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie