Eten van druiven wijst op gezonde leefstijl

AMSTERDAM - Mensen die druiven eten hebben vaker een gezond voedingspatroon dan mensen die weinig of geen druiven eten.

Dat is de conclusie van een onderzoek dat deze week werd gepresenteerd op de conferentie van de Academy of Nutrition and Dietetics in Philadelphia.

Via de gegevens van een nationaal gezondheidsonderzoek (het NHANES) dat in Amerika werd gehouden van 2003 tot 2008 konden de onderzoekers het eetpatroon van meer dan 21.800 kinderen en volwassenen bestuderen.

Een team van onderzoekers ontdekte dat personen die druiven (of producten met druiven) eten ook vaker vezels, calcium, magnesium, en vitamine A, B6 en C binnenkrijgen. Bij volwassenen werd vastgesteld dat zij ook vaker groenten, volkoren producten, zaden en noten aten als zij af en toe druiven namen.

Zij kregen minder cholesterol en verzadigd vet binnen vergeleken met mensen die weinig tot geen druiven consumeerden.

Druiven en gezondheid

Er is een groeiend aantal onderzoeken dat druiven associeert met een gezonde levensstijl. Een onderzoek dat in augustus van dit jaar werd gepubliceerd toonde aan dat druiven kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie