Onderzoek naar misbruik zorgverzekeraars

AMSTERDAM - Zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben mogelijk misbruik gepleegd met financiële compensatieregelingen in de zorg. 

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland heeft een onderzoek ingesteld, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover in NRC Handelsblad zaterdag.

Enkele verzekeraars zouden creatief gebruik hebben gemaakt van een overgangsregeling. Concurrenten werden benadeeld door goedkoop zorg in te kopen bij ziekenhuizen.

Ziekenhuizen zouden zo vervolgens weer onterecht inkomsten hebben gekregen uit het Zorgverzekeringsfonds. In het fonds gaat jaarlijks 25 miljard euro om.

Onacceptabel

Oud-minister André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, noemt het in de krant 'onacceptabel' als het misbruik gepleegd zou zijn. Het onderzoek werd al vorige maand ingesteld nadat er uit de sector verschillende signalen binnenkwamen.

Een van de zorgverzekeraars die geprofiteerd zou hebben is Achmea. In de krant bevestigt voorzitter Roelof Konterman dat er geruchten zijn. Hij benadrukt echter dat bij Achmea alles goed gegaan is.

Rouvoet heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) op de hoogte gebracht over het lopende onderzoek.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie