Huisarts hervat anti-griepprikcampagne

MIDDELBURG - Nu de rechtbank heeft geoordeeld dat er geen reden is om huisarts Hans van der Linde op de vingers te tikken over zijn uitspraken over het RIVM en diens topman Roel Coutinho, heeft de Zeeuwse huisarts zijn strijd hervat.

In het oktobernummer van Huisarts en Wetenschap (H&W), het maandblad van het Nederlands Huisartsen Genootschap, roept Van der Linde nogmaals op om te stoppen met de grootschalige vaccinatie tegen de griep.

''De werkelijke sterfte is niet eens bij benadering bekend en is mogelijk zelfs zo laag dat alleen al op grond daarvan massale vaccinatie niet aan de orde is'', betoogt hij.

Griepprik

Daarnaast zou niet bewezen zijn of de griepprik ook echt werkt. Van der Linde vindt dat zonder goede onderbouwing geen preventieve behandeling van gezonde mensen wenselijk is. ''En al helemaal niet ten koste van 60 miljoen euro gemeenschapsgeld per jaar.''

Van der Linde ageert al jaren tegen de griepprik. Na de uitspraak van de rechtbank vorige week in de zaak die de Staat tegen hem had aangespannen, zei hij dat de discussie over het medische nut van de griepprik door deze rechtszaak op de achtergrond was geraakt en dat hij blij was nu weer terug te kunnen naar de academische discussie over de vaccinatie.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie