AMSTERDAM - Injectienaalden zouden binnenkort wel eens medische geschiedenis kunnen worden. Aan de universiteit van Zuid-Korea werd namelijk een pijnloze laserinjectie ontworpen.

Dat meldt de Daily Mail.

De op lasers gebaseerde ingreep stuwt een precies afgemeten, microscopisch kleine stroom medicatie rechtstreeks in de huid. De makers omschrijven het als ‘zacht en pijnloos, net als een pufje lucht’.

Het type laser wordt al toegepast door dermatologen, vooral bij esthetische behandelingen aan het gezicht. Jack Yoh, professor aerospace engineering aan de universiteit van Seoul, heeft deze technologie nu gecombineerd met een piepkleine adaptor die vloeibare medicatie naar keuze kan bevatten.

Pijnloos

Daarnaast voegde hij ook een ruimte toe, gevuld met water, die zorgt voor stuwkracht. Tests hebben inmiddels aangetoond dat de laserinjectie tot enkele millimeters diep kan gaan en geen schade aan het weefsel veroorzaakt.

"Door de fijne, snelle straal zorgt de ingreep voor weinig tot geen pijn. We richten ons bovendien op de epidermale laag van de huid die geen zenuweinden bevat. Hierdoor kunnen we zelfs spreken van een pijnloze injectie", aldus Yoh.