BAARN - Britse mannen komen bijna 10 kilogram aan nadat ze vader zijn geworden. Te weinig bewegen, slapeloze nachten en kant-en-klaarmaaltijden zijn de oorzaak van dit groeiende probleem.

Dat blijkt uit een onderzoek van Benenden Healthcare, zo meldt Daily Mail.

Uit het onderzoek blijkt dat het vaderschap in combinatie met een drukke baan zijn tol eist. Zes op de tien vaders geven toe uit vorm te zijn, een kwart doet middagdutjes en 42 procent gebruikt energiedrankjes om de dag door te komen.

Een op de vijf vaders valt weleens in slaap terwijl ze hun kinderen voorlezen. Veel vaders zijn te moe of geïrriteerd om bij thuiskomst nog met hun kroost te spelen of vallen tegen ze uit omdat ze overwerkt en hongerig zijn.

Overgewicht

Ook 500 jonge mannen van 18 tot 30 jaar werden ondervraagd over de gezondheid van hun vader. Drie op de tien gaf aan redenen te hebben om te vermoeden dat hun vader met ernstigere gezondheidsproblemen kampt.

Zes op de tien denken dat hun vader niet erg fit of gezond is, de helft zegt dat hun vader overgewicht heeft.

Moderne leefstijl

"De moderne leefstijl is hectisch en deze studie laat zien dat de gezondheid van moderne vaders lijdt onder de druk van allerlei verplichtingen, zoals werk en het gezin."

"Vaders eten gemakkelijkere maaltijden, wat leidt tot gewichtstoename, een meer zittende leefstijl en uiteindelijk gezondheidsrisico's", zegt Paul Keenan van Benenden Healthcare.