Consument neemt meer risico's met voedsel

BAARN - Naarmate consumenten minder te besteden hebben, nemen ze meer risico’s met voedsel. Ze proberen geld te besparen door eten langer te bewaren.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse Food Standards Agency (FSA).

Uit een onderzoek onder ruim 2.000 Britten bleek dat meer dan de helft overgebleven voedsel beter probeert te benutten.

Sommigen bewaren kliekjes (te) lang in de koelkast of negeren houdbaarheidsdata. Een derde gaat of op het uiterlijk of de geur van het eten om te bepalen of het nog goed is.

Voedselvergiftiging

Juist in de zomermaanden neemt het aantal voedselvergiftigingen toe, omdat de hogere temperaturen ervoor zorgen dat bacteriën zich sneller kunnen vermenigvuldigen.

"Nu de meesten van ons de laatste jaren de kosten voor boodschappen zien stijgen, proberen we allemaal zoveel mogelijk uit ons boodschappenbudget te halen. Kliekjes gebruiken is een goede manier, maar als je ze niet goed bewaart, loop je risico op een voedselvergifting", zegt Bob Martin van de FSA.

​Salmonella

"Het is verleidelijk om even aan je eten te ruiken om te controleren of het nog goed is, maar bacteriën als E.coli en salmonella veroorzaken geen bedorven geur, ook niet als ze in gevaarlijke hoeveelheden aanwezig zijn. Voedsel kan er nog prima uitzien en ruiken, maar toch gevaarlijk zijn", aldus Martin.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie