Gele kiwi vermindert verkoudheidsklachten

BAARN - Het dagelijks eten van gele kiwi's vermindert de klachten en ernst van een verkoudheid aanzienlijk. Dat schrijven onderzoekers van Plant & Food Research in Nieuw Zeeland.

"Het onderzoek laat zien dat de voedingsstoffen in gele kiwi's verkoudheidssymptomen en andere luchtweginfecties bij gezonde 65-plussers verminderen.", vertelt onderzoeker Denise Hunter.

"We weten niet precies welke ingrediënten de gezondheidsvoordelen leveren, maar het eten van kiwi's op regelmatige basis lijkt een goede manier om gezond de winter door te komen."

Banaan

Gedurende twintig weken volgden de onderzoekers 37 gezonde 65-plussers. De deelnemers aten vier weken een gele kiwi per dag en vier weken een banaan per dag.

Deze periodes werden afgewisseld met een fruitvrije periode. Tijdens de onderzoek werd het bloed van de deelnemers gecontroleerd op de aanwezigheid van antioxidanten en weerstandsreacties.

Antioxidanten

De deelnemers rapporteerden tijdens de kiwiperiode minder verkoudheidssymptomen. Keelpijn nam af van 5,4 naar 2,0 dagen en hoofdverkoudheid van 4,7 naar 0,9 dagen in vergelijking met de banaanperiode.

Het eten van de gele kiwi leidde ook tot hogere concentraties van vitamine C en antioxidanten in het bloed.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie