Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Vergoeding aanvullende verzekering verslechtert

HAARLEM - Niet alleen de premies worden volgend jaar hoger, de dekking van de aanvullende verzekeringen wordt juist minder.

Dat blijkt uit onderzoek van www.verzekeringssite.nl naar de voorwaarden van de zorgpolissen van bijna alle verzekeraars.

De vergelijkingssite analyseerde de polisvoorwaarden van in totaal 34 verzekeraars op de meest gekozen onderdelen: fysiotherapie, eerstelijnspsychologie, alternatieve geneeswijzen en de tandarts.

In de pakketten met fysiotherapie is in 30 procent van de gevallen het pakket verminderd. Van 24 procent van de pakketten met eerstelijnspsychologie is de dekking verminderd.

Alternatieve geneeswijzen

Op het gebied van alternatieve geneeswijzen blijven veel polissen hetzelfde, maar ook hier verandert bijna 8 procent van de verzekeraars het pakket.

Ook de tandverzekeringen werden bekeken. Bijna 40 procent van de tandpakketten zijn achteruitgegaan. Sommige verzekeraars brengen de vergoeding voor een tandartscontrole terug van 100 procent naar 80 of 75 procent. Andere verzekeraars voeren een maximum bedrag per behandelcode in.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan moet de huidige zorgverzekering vóór 1 januari worden opgezegd. Je hebt dan tot 1 februari 2012 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Aanbevolen artikelen